Вкусотийки

Selito17 ноември 11
ПИШЕТЕ !не мислете!
Гост 1508018 ноември 11
УУУУУУУУУУУУУУУУММММММММММММММММММММММ вкусно
Гост 1508018 ноември 11
УУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУУММММММММММММММММММММММММ вкусно
preslavanikolova13 декември 11
ogladnqh
КоментирайКоментирай
Както винаги и тази рецепта вече е изпробвана у дома и единодушно добрена – вкусно, полезно, без да ...

Както винаги и тази рецепта вече е изпробвана у дома и единодушно добрена – вкусно, полезно, без да се налагат особени кулинарни умения. Освен няколко нарязани на две банана, използвахме дървени клечки от сладолед, разтопен шоколад и ядки за украса.

Подготвите бананите по този начин и ги поставете във фризера за около час. След това ги покрийте с предварително разтопен на водна баня шоколад. И най-накрая, украсете с настъргани бадеми, орехи или кокосови стърготини.

След като сте готови, отново върнете бананите във фризера. Няма никакъв проблем и там да си останат за по-дълго време. Вкусни са!

 

Вкусотийки
всеки знае че сладоледа е любимият десерт на децата тръбва ви много сладолед и фунийки купете си от ...

всеки знае че сладоледа е любимият десерт на децата тръбва ви много сладолед и фунийки купете си от някой магазин за сладкиши и сладоледи в кутийка а за крайно допълнение може да сложите желирани бомбони и целувки така ще се получи много вкусен десерт щом извадите продуктите започнете да го издигате нагоре ще видите накрая съфсеп ще заприлича на зъмаък

ако искате много много много вкусен кекс със стафиди следвай тази рецепта

Продукти:

  • 4 яйца
  • 250 гр. захар
  • 250 гр. брашно
  • 250 мл. прясно мляко
  • 100 мл. олио
  • 2 чаени лъж. какао
  • 1 бакпулвер
  • 2 ванилии
  • малко стафиди (около една шепа)

Начин на приготвяне:

Отделяме белтъците от жълтъците. Разбиваме белтъците на сняг и по малко прибавяме захарта, след това и жълтъците.
Последователно прибавяме прясното мляко, олиото и разбиваме добре с миксер. Накрая прибавяме пресятото брашно с един бакпулвер и 2 ванилии.
В купа отделяме малко от тестото и прибавяме 2 чаени лъжици какао.
Изсипваме в намаслена и набрашнена форма за кекс, като слагаме половината от бялата част, кафявата част с какаото и отгоре изсипваме останалата част от бялото тесто.
Стафидите се слагат накрая върху кекса във формата. Някои от тях остават горе, запичат се и хрупкат страхотно, а другите падат в тестото.
Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса.



Всеки път правя от него, става страхотен! Пробвайте го и Вие :)

НАЙ-ВКУСНОТО - АЙС ШОКОЛАДПродукти:

1/4 чаша шоколад на инстантни гранули
1/2 чаша шоколадов сироп
1/4 чаша захар
1 1/2 чаша вряща вода
2 чаши сметана
500 гр. ванилов сладолед

Приготвяне:

В голям съд смесете първите четири продукта. и оставете да се охладят за 8 часа. В купа за пунши смесете сместа с шоколадовия сироп със сметаната и ваниловия сладолед. И като допълнение можете да сложите сметана.

Сипете сместа в чаши и гарнирайте с по топка сладолед.

САНДВИЧ ПО ФРЕНСКИ ЩЕ ВИ ХАРЕСА

яйца – 6 броя
сметана – 1/2 ч.ч.
хляб – 6 филии бял
масло – 4 с.л.
олио – 4 с.л.
ванилия – 2 пакетчета
канела – 1/2 ч.л.
индийско орехче - 2 шипки
сол


Приготвяне

Разбиват се яйца, сметаната, ванилията, канелата, индийското орехче и солта.

Поставят се филиите в тавичка, достатъчно голяма, за да се наредят на един пласт. Заливат се с яйчената смес и се оставят да се накиснат за около 5 мин. След това филиите се обръщат и се оставят за още 5 мин.

Загрява се маслото и олиото в тиган и се пържат филиите до златисто от двете страни. Изваждат се и се оставят върху решетка да се отцедят от мазнината.

Сервират се със сладко и плодове.
Необходими продукти:6 филии бял хляб1 кренвирш50 г. кашкавал50 г. пушено сирене1 малък доматКетчуп
Начин на приготвяне:Филиите се намазват с маргарин, кренвирша се разрязва на половина, половинките се разрязват на половина по дължина и те също се разрязват на две по дължина получените пръчици пак се разрязват по дължина но не до края оставя се 1 см. След това двата края се обръщат на обратно и се закрепват с клечка за зъби за да се получи сърце, домата се разрязва на тънки филийки пушеното сирене също редят се в/у филията поставя се и кренвирша и отгоре се настъргва кашкавал запича се на тостер за сандвичи. Може да се сложи и кетчуп.
Торта Милка                     10 бр. белтъци250 г пудра захар300 г смлени лешници (запечени и ...

                                                   

       Торта Милка                     
  • 10 бр. белтъци
  • 250 г пудра захар
  • 300 г смлени лешници (запечени и обелени), ако нямате - опитайте с орехи
  • 2 с.л. брашно

За крема:

  • 10 бр. жълтъци
  • 1 л прясно мляко
  • 3 пудинга с варене (сметана или ванилия) на прах
  • 250 г масло (меко)
  • 300 г млечен шоколад
  • 300 г бял шоколад
  • 3 с.л. брашно
  • 150 г захар
  • 100 мл сладкарска сметана
  • 20 г желатин

 как се приготвя

Блатовете: Разбийте белтъците и захарта на пяна, прибавете ситно смлените ядки и брашното и разбъркайте със шпатула. Изпечете 3 еднакви блата в предварително загрята на 180 С фурна. Следете блатовете по време на печене, защото стават бързо. Оставете ги да изстинат напълно.

Крема: Сложете 800 мл от млякото да заври, внимавайте да не загори. В останалите 200 мл студено мляко разбъркайте много добре с миксер жълтъците, брашното и пудингите. Махнете за малко горещото мляко от котлона и на много тънка струйка добавете от него към яйчено-пудинговата смес. Разбърквайте много интензивно, за да не се пресекат жълтъците и така до пълното смесване на продуктите. Върнете крема на котлона и на много слаба степен го варете, докато стане гъст. Махнете го от котлона.
Пригответе желатина, според указанието (по долу) и го смесете с крема - част от крема се добавя постепенно към желатина, разбъркайте да се съчетаят напълно и после смесете всичко. След като кремът се охлади, прибавете разбитата на пяна сметана и мекото масло и разбийте до хомогенност.
Разделете крема на 2 части, в едната част сложете разтопения на водна баня (задължително) бял шоколад, а към другата част - млечния кафяв шоколад, разтопен пак на водна баня.

Сглобете тортата в тава със свалящ се пръстен, като редувате блат, крем, блат, крем, блат и крем накрая. Украсете по ваш вкус. Оставете тортата в хладилник задължително за една нощ, за да стегне крема, и за да може да се реже.

* Рецептата е за тава с 24 см диаметър.
* Как се работи с желатин:
1. Забъркваш си основната смес (крем, пълнеж за торта или друго). Важно е да ти е готова, за да не изпуснеш момента, когато се слага желатина (температурата).
2. В чашка с 3-4 с.л. хладка (не студена, не топла) вода (това са мерките за 20 г желатин) изсипваш пакетчетата и чакаш да набъбне на гранулки (изглежда като прозрачен грис като набъбне).
3. На водна баня, на слаб огън, слагаш желатина, като можеш да добавиш още около 1/2 ч.ч. вода (иначе после много бързо ще се сгъсти и няма да стане).
4. След като стане на гъст хомогенен сироп (като този за баклава) го сваляш от огъна. Много е важно да е на слаб огън и желатина да не завира.
5. Оставяш го да се охлади, като го проверяваш да не почне да желира. Можеш на пръста си да пробваш- сместа трябва да е приятно топла, не гореща.
6. С непрекъснато бъркане го прибавяш към основната смес. Хубаво се разбърква, за да не се точи на конци. Основната смес не трябва да е студена.
7. Веднага слагаш в камерата или хладилника. Може първо за 10-ина минути в камерата, за да стегне веднага желатина и после в хладилника.

*Съотношение 10 г желатин : 250-300 мл течност се използва за силно стягане, като украса на торта.
*Съотношение 10 г желатин : 500 мл течност се използва за крем на тортата

 

Ябълкови мъфини с какао

Продукти:
200 гр. брашно
1 пакетче бакпулвер
1 ч. л. канела
3 с. л. какао
1 яйце
175 гр. захар
100 мл. олио
125 мл. кисело мляко
2 ябълки
шепа стафиди

Начин на приготвяне:
Смесват се брашното, бакпулвера, канелата и какаото. В отделна купа се разбиват яйцето със захарта, олиото, и киселото мляко. Разбърква се добре и прибавяме към сухите съставки. Накрая се слагат настърганите ябълки и шепа стафиди.
Пече се в предварително загрята фурна на 170 градуса с вентилатор за 25-30 мин.

Мини тортички с вишни и банан

Продукти:
за блата:
1 яйце
5 с. л. захар
1/4 ч. ч. сладкарска сметана
1/4 ч. ч. олио
1/2 ч. л. бакпулвер
1 ч. ч. брашно

за крема:
250 мл. сладкарска сметана
2-3 с. л. пудра захар
1 пакет неразтворен желатин

допълнително:
течен шоколад - бял или кафяв
шоколадови пръчици
вишни
банан
прясно мляко

Начин на приготвяне:
За блата яйцата се разбиват със захарта. Добавя се сметаната, олиото и накрая брашното с бакпулвера.
Изпича се в намаслена или покрита с готварска хартия правоъгълна форма, на 180 градуса за около 25 минути.
Блата се охлажда и се разрязва на малки кръгчета с чаша.

Крема се приготвя като охладената сметаната сипваме в купа, прибавяме захарта и желатина и бием с миксер на най висока скорост в продължение на 5 минути.
Трябва да се получи много гъст и твърд крем.

сглобяване на тортичките:
Взима се едно кръгче от блата и се полива с 1 ч. л. прясно мляко. Намазва се с течен шоколад. Поставяме 1 кръгче от нарязания банан и покриваме със сметановия крем. Слага се второ гръгче от блата и се сиропира с млякото, със сметановия крем оформяме тортичката и декорираме с шоколадови пръчици или с трохички от останалите парченца от блата. Накрая слагаме 1 обезкостена вишна и охлаждаме в хладилника поне 3 часа.

Хамбургери

Продукти:
4 питки за хамбургери със сусам
100 гр. пражка шунка
4 парченца топено сирене
1 домат
маргарин

Начин на проготвяне:
Питките се разрязват на 2 половини и се намазват с маргарин.
Подреьдат се в тях шунката топеното сирене и нарязан на

Шоколадови трюфели

Продукти:
100 гр. черен шоколад
50 гр. меко краве масло
1 с. л. ром
1 ромова есенция
1 жълтък
около 4 с. л. пудра захар
50 гр. настъргани на дребно лешници

за овалване:
50 гр. едро настъргани лешници
1 с. л. кристална захар
консервирани черешки
кокосови стърготини
какао (разтворима какаова напитка)
лимонови корички

Начин на приготвяне:
Шоколадът се начупва на възможно най – малки парченца. Разтапя се внимателно на водна баня. Температурата му не трябва да надвишава 37 градуса. Ако температурата на шоколадът се повиши, той губи лъскавият си цвят и в последствие не се втвърдява! Маслото също се добавя към шоколада за да се разтопи, като внимателно се разбърква, докато се получи еднородна смес. Добавя се жълтъкът, пудрата захар, есенцията, ромът и лешниците. Трябва да се обаразува плътна гъста маса. Оставете сместа в хладилника за 30 минути. Трябва да се работи бързо с ганаша за да не се топи шоколадът по ръцете. Можете от време на време да ги потапяте в студена вода.

Уеб сайт в alle.bg